Werkzaamheden - Voegbedrijfjanpeereboom

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:


Verkort overzicht diverse werkzaamheden

● Bepaling voegtype en voegkleur
Om u zo goed mogelijk te helpen bij uw keuze, maken wij desgewenst een proefstukje.
Zo ziet u meteen wat u krijgt.

● Aanvoer en montage van steigers

● Uitslijpen/uithakken bestaande voegwerk
Alvorens een gevel opnieuw te voegen, dienen eerst de oude voegen te worden uitgehakt tot aan de specie, bij een zeer harde voeg zal deze uit geslepen moeten worden.

● Reparaties
Door de loop van de jaren heen kunnen er scheuren in de gevel ontstaan of stenen kunnen door andere oorzaken beschadigd raken. Deze stenen worden tijdens het uithakken of uitslijpen verwijderd en tijdens de reparatie ronde opnieuw ingemetseld. Het resultaat is dat u weer een strakke gevel heeft!

● Reinigen van de gevel
Om alle aanslag en zelfs verf van de gevel te verwijderen is G-cleaning noodzakelijk. G-cleaning (= gevelreiniging) bestaat uit een schoonmaakmiddel (zeep) die op de gevel gesmeerd wordt en met 90 graden Celsius heet water wordt afgestoomd. Hierdoor krijgt men een zeer schoon resultaat. De steen wordt helemaal schoon. Zandstralen wordt soms toegepast maar dan alleen op renovatie. Dat is meestal bij gele stenen die met G-cleaning niet schoongemaakt kan worden.

● Aanbrengen van voegwerk
Ongeveer 25 % van elk gemetseld geveloppervlak bestaat uit voegwerk. De hardheid van de steen en de wensen van de opdrachtgever ten aanzien van de kleur en het soort voeg, bepalen uiteindelijk hoe er gevoegd gaat worden. Zeker net zo belangrijk is de nazorg van het voegwerk, vooral bij mooi weer dient het voegwerk naderhand nog tenminste een keer natgemaakt te worden, dit verhoogt de levensduur van het voegwerk.

● Hydrofoberen
(waterafstotend maken, impregneren, beschermen, conserveren) van het metselwerk. Geïmpregneerde muren voorkomen door de waterafstotende laag, in en op de steen, ook bijvoorbeeld Vorstschade. Op het impregneren geven wij 10 jaar garantie. Dit geldt alleen op renovatiewerk. Want op een kalkgedragen gevel is impregneren onerantwoord.

● Demontage en afvoer steigers

Wij werken op meterbasis, dit houdt in dat onze prijs per meter berekend wordt. Het voordeel hiervan voor u is dat u ons niet per uur betaalt en dat vooraf een prijs bepaald kan worden. U komt dus achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan. Voor al onze werkzaamheden hanteren wij aparte tarieven.
Bent u geïnteresseerd in één van onze diensten dan kunt u via de contactpagina altijd een geheel vrijblijvende offerte opvragen.
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu